WimTec is de Oostenrijkse marktleider in contactloze kranen en armaturen voor de publieke- en particuliere sector en ontwikkelt en produceert al 20 jaar innovatieve sanitaire technologie. Het in Oostenrijk gevestigde familiebedrijf met zijn uitstekende kerncompetentie in de ontwikkeling en productie van elektronische sanitaire- en legionella-beheerssystemen is uitgegroeid tot een internationale speler. De elektronica – made in Austria – is gegarandeerd een beleving voor de gebruiker. Continu onderzoek en ontwikkeling vormen de basis voor meer dan 20 patenten. Het doel is om verkoopbare, toekomstgerichte producten te ontwikkelen die met behulp van intelligente software het beste comfort en hygiëne in de sanitaire ruimte garanderen. WimTec staat als een toonaangevend bedrijf in Oostenrijk en Duitsland garant voor zijn uitzonderlijke kwaliteit. Hardware, software en mechanische constructie worden in Oostenrijk ontwikkeld en geproduceerd onder de hoogste kwaliteitsnormen. In 2012 richtte WimTec het eerste verkoopkantoor in Duitsland bij München op.

www.wimtec.com

Deze nieuwe inbouw douche-armatuur start de waterstroom voor regen- en handdouche door zachtjes de twee sensor-knoppen aan te raken. De thermostaat met geïntegreerde temperatuur beveiliging biedt een betrouwbare bescherming tegen verbranding. Extra functies zoals automatisch koud- of warm water spoelen met gevaar voor legionella kunnen worden geactiveerd via de elektronicamodule of met de WimTec REMOTE infrarood-tablet. Het voordeel van de WimTec HyPlus-versie is de voortdurende verbetering van de drinkwaterhygiëne door het automatisch spoelen en het verversen van stilstaand water. Dit is belangrijk omdat koud water door stagnatie en warmteoverdracht een groot risico loopt op besmetting van Legionella. ”Het regelmatig spoelen van stilstaand heet en vooral koud water is in de praktijk de beste oplossing gebleken om de drinkwaterhygiëne in stand te houden”. WimTec Proof S7 is verkrijgbaar in roestvrij staal, chroom en in verschillende kleuren – (HPL- water bestendig laminaat). Vraag naar onze uitgebreide WimTec brochure of catalogus.


Met intelligente sanitair-elektronica van ‘WimTec GmbH’ worden onnodige hygiënerisico’s vermeden.

WimTec HyPlus: berührungslose Bedienung und Trinkwasserhygiene

WimTec HyPlus: contactloze bediening en drinkwaterhygiëne

Gebruikers van openbare instellingen zoals scholen, ziekenhuizen en zorginstellingen zijn tweemaal meer besparend rmet WimTec ‘HyPlus’ kranen en armaturen dankzij de contactloze bediening en drinkwaterhygiëne.

Lieshout, 25. Maart 2020 – Harm Roffelsen: Met name in tijden van verhoogd infectierisico zijn sensor-gestuurde kranen en armaturen schoon en zonder hygiënisch risico door hun contactloze werking. Wanneer de handen bij de kraan komen wordt de waterstroom automatisch geactiveerd en stopt net zo betrouwbaar wanneer u weggaat. Dit bijzondere voordeel is heel belangrijk met de huidige corona-pandemie, omdat het op dit moment des te belangrijker is om de gezondheid van kwetsbare groepen zoals senioren, kinderen en oudere mensen te waarborgen en om verdere infecties te voorkomen. Maar de intelligente WimTec kranen en armaturen hebben nog een ander doorslaggevend voordeel: Ze kunnen de drinkwaterhygiëne op lange termijn verbeteren. Omdat het automatische spoelsysteem WimTec Hyplus stilstaand water naar behoefte en kosteneffectief spoelt en voor een regelmatige en volledige water verversing zorgt.

Specialist in Sanitair Electronica “Wij zijn de enige fabrikant in Europa die al meer dan 25 jaar onderzoek doet naar de ontwikkeling en de productie van toekomstgerichte sanitaire technologie – zowel voor de openbare en particuliere sector als voor OEM fabrikanten. En niet te vergeten de noodzakelijke software, die ook van ons bedrijf komt ”, legt Günter Dülk, Managing Director van WimTec uit. “Deze voorwaarden bieden de grootst mogelijke flexibiliteit om met zo goed mogelijk aan de meest uiteenlopende eisen van klanten te voldoen. Met onze intelligente elektronica reageert de kraan of armatuur op het gebruikersgedrag. We zijn voortdurend onze technologie aan ’t optimaliseren en kunnen daarom altijd een zeer hoge kwaliteitsstandaard voldoen wat WimTec zeer innovatief maakt, vervolgt Günter Dülk en voegt eraan toe: “Als we nadenken over wat elektronica en software vandaag in ons leven kunnen doen, dan zitten we in Sanitair bijna in het stenen tijdperk. WimTEc GmbH biedt een enorme efficiëntieverbetering m.b.t. kosten en hygiëne”. De innovatieve producten van WimTec hebben momenteel een enorme voorsprong in Know-How.


Het intelligente Totaal-Conceot: HyPLus
Drinkwater moet stromen, maar het drinkwater in het leidingsysteem stagneert vaak. Günter Dülk: “De Lock-down van bedrijven die een negatieve invloed hebben op de drinkwaterhygiëne zoals in de huidige corona-crisis, waarin talloze gebouwen en voorzieningen zoals hotels, restaurants, winkelcentra, sportfaciliteiten etc. worden gesloten. Scholen en kleuterscholen, maar ook bedrijven die alleen of gedeeltelijk in noodgevallen werken, worden getroffen omdat het werk is overgeschakeld naar het thuiskantoor. “

Volgens de Duitse VDI / DVGW-richtlijn 6023 is een volledige waterverversing in de drinkwaterinstallatie binnen 72 uur noodzakelijk. En niet zonder reden: het water staat stil, warmt op en bacteriën vermeerderen bij temperaturen tussen 25 – 45 ° C. Vooral de legionella die ziektes veroorzaken kunnen het systeem besmetten met stagnerend en verwarmend koud water. Om deze reden schrijft de Duitse VDI / DVGW-richtlijn 6023 ook een maximale water temperatuur van 25°C voor koud water voor (en adviseert 20°C) en een water temperatuur van minimaal 55°C voor warm water. Onjuiste bediening en de daaruit voortvloeiende stagnatie (stilstaand water) is een van de belangrijkste oorzaken dat het water een gezondheidsrisico kan vormen.

Handmatig spoelen is een kostenfactor
“In de praktijk worden daarom regelmatig uitgebreide spoelmaatregelen door medewerkers uitgevoerd door het moeizaam openen en sluiten van kranen of armaturen. Dit zorgt voor hoge bedrijfs- en personeelskosten. De spoelvolumes zijn vaak ongedefinieerd en te veel omdat het niet bekend is hoe vaak de kranen of armaturen in een gebouw worden gebruikt. Zeker is dat de drinkwaterkwaliteit in de eerste plaats afhankelijk is van één factor: Gebruikersgedrag. Günter Dülk: “Hier komt het intelligente HyPlus totaalconcept van WimTec zeker van pas: Met een duidelijke focus op kostenbesparing, comfort en vooral hygiëne, biedt WimTec elektronisch geregelde kranen en armaturen een enorme meerwaarde.”


Electronisch gestuurde Kranen en Armaturen
Het belangrijkste voordeel van elektronisch gestuurde kranen en armaturen is de duurzame verbetering van drinkwaterhygiëne. Het intelligente automatische spoelsysteem WimTec ‘Hyplus’ spoelt indien nodig stilstaand water en zorgt voor een regelmatige en volledige waterverversing, wat de bacteriële groei in drinkwater stopt. De spoeling is exact in te stellen volgens de lokale omstandigheden en vindt alleen plaats bij onvoldoende gebruik of vakantie; bij regelmatig water gebruik wordt geen spoeling geactiveerd. De Elektronica is de sleutel tot succes omdat de intelligente kraan of armatuur exact weet wanneer en hoe lang deze voor het laatst is gebruikt.

De elektronische opbouwdouchekranen van de WimTec ECOSAN-serie zijn geschikt voor nieuwe gebouwen en bestaande gebouwen. Ze hebben een thermostatische mengkraan voor 38 °C instelbaar warm water en een 43 °C temperatuurbeveiliging (verbrandbeveiliging), een sensorknop voor het moeiteloos in- en uitschakelen van de armatuur, automatische spoeling en reinigingsstop. Bovendien zijn de armaturen uitgerust met een intelligent automatische spoelsysteem HyPlus. Waterbesparend en Duurzaam. Dankzij de intelligentie van de armatuur verbruiken elektronische WimTec-armaturen net zoveel water als nodig is. Een deel van het bespaarde water wordt gebruikt om stagnatie van ’t water te voorkomen. Het intelligente automatische spoelsysteem WimTec ECOSAN S6 met WimTec HyPlus spoelt de leidingen bijvoorbeeld alleen als er onvoldoende spoeling van de armaturen heeft plaatsgevonden. Bijvoorbeeld op plaatsen waar minder water gebruikt wordt. Dit bespaart water- en energiekosten en beschermt de gezondheid van gebruikers. Dankzij acht verschillende versies kan de douchekraan WimTec ECOSAN S6 flexibel in verschillende situaties worden toegepast. Of het nu gaat om een ​​regendouche een hoofddouche of een handdouche met een wandgreep een extra aansluitbocht of het standaard ontwerp met spoelbuis naar beneden – de ECOSAN-serie inbouwdouche armaturen zijn uitermate geschikt voor nieuwbouw en renovatie en zorgen voor drinkwaterhygiëne

Het nieuwe WimTec Wastafel assortment uit ‘Composiet” nu verkrijgbaar in witte ‘glans’ of ‘matte’ afwerking. In standaard maten of eventueel op maat gemaakt. WimTec biedt een complete wastafeloplossing voor openbare toiletruimte, maar ook voor de particuliere woningbouw. Met de bekende WimTec elektronische wastafelkranen voor enkele, dubbele en serie-wastafels.
Past niet, bestaat niet. “Of het nu gaat om nis- of hoekmontage, WimTec wastafels zijn op maat gemaakt tot op de millimeter nauwkeurig en kunnen flexibel worden ontworpen volgens de wensen van de klant”, zegt directeur Günter Dülk. Verschillende wastafels van rond tot hoekig met 4 verschillende wastafel vormen en zij-afwerkingen in open of gesloten uitvoering. Talloze individuele ontwerpvarianten zijn mogelijk.
Bovendien maakt het materiaal indruk met zijn speciale eigenschappen. Het oppervlaktemateriaal is gemaakt van hoogwaardige en slijtvaste composieten zonder voegen en vuilranden. Mineraal gieten is bijzonder hygiënisch dankzij de hoogglans en niet-poreuze oppervlaktecoating. Solid Surface overtuigt met een hoge weerstand en een porie-vrije matte afwerking, welke de wastafels een warme uitstraling en een prettig gevoel geven.
Samen met de installatie-elementen van WimTec vormen de wastafels een complete oplossing voor de wasruimte, die dankzij zijn flexibiliteit ideaal is voor een optisch elektronische WimTec kraan.

Exploitanten, bouwtechnici en installateurs profiteren van een enorme tijdsbesparing en gebruiksgemak. Of het nu gaat om een ​​douche, een bad, een wastafel, een keuken, een toilet of een urinoir in nieuwe of bestaande gebouwen. Met de nieuwe ‘WimTec REMOTE’ kunnen alle functionele instellingen worden ingevoerd en vastgelegd voor alle tappunten en armaturen die aangesloten zijn.

Leverbaar vanaf 1 april 2019

Stel de exacte waarde in

Met ‘WimTec REMOTE’ kunnen de verantwoordelijke bouwingenieurs de parameters van alle functies nauwkeurig instellen, besturen, vastleggen en uitlezen. “De instellingen, waaronder bijvoorbeeld de waarden van de optisch elektronische ‘WimTec HyPlus’ armaturen kunnen worden opgeslagen en gemakkelijk worden overgedragen naar andere identieke tappunten”, zegt managing partner Günter Dülk. De verbinding tussen ‘WimTec REMOTE’ en de verschillende armaturen wordt gemaakt door infrarood. Dit is absoluut veilig en tegelijkertijd energiebesparend.

Volledige controle

Voor het dokumenteren heeft ‘WimTec REMOTE’ een exportfunctie waarmee alle data en instellingen als PDF-bestand kunnen worden opgeslagen. De gegevensuitwisseling vindt plaats via de geïntegreerde microSD-kaart of via WIFI in een beschermd gebied op de website: my.wimtec.com.

Functies controle door een tik

Het activeren van de functies is ook kinderspel: de onderhoudsstop (cleaningstop) of een testspoeling kan met ‘WimTec REMOTE’ met één vinger worden geactiveerd. “Bovendien kan de ‘automatische hygiene spoeling’ eenvoudig dagelijks worden gedefinieerd (bijvoorbeeld van 22.00 uur tot 06.00 uur), zodat deze niet wordt ingeschakeld in bedrijven, gezondheidszorg, sportinstelling, hotel, theater of ander soort gelijk openbaar gebouw tijdens de nacht”, zegt Günter Dülk.


WIMTEC Sanitärprodukte GmbH

Met WimTec HyPlus PRO kunnen zowel de warmwater- als de koudwaterleidingen worden doorgespoeld.

WimTec HyPlus PRO geeft adviseurs, installateurs en opdrachtgevers extra zekerheid als het gaat om de verantwoordelijkheid voor drinkwaterhygiëne in gebouwen. De sanitaire oplossingen hebben een automatisch spoelsysteem met gerichte koud water spoeling en een warm water spoeling (thermische desinfectie) met koud water na-spoeling. Daarnaast kunnen met deze verdere ontwikkeling de douche en de wastafel voor het eerst worden gebruikt voor het gericht spoelen van koud water. Dit is belangrijk omdat koud water bijzonder risico loopt op stagnatie en warmteoverdracht om Legionella te veroorzaken. Het regelmatig spoelen van stilstaand heet en vooral koud water is in de praktijk de beste oplossing gebleken om de hygiëne van het drinkwater te handhaven.

Doel om koud water af te spoelen

WimTec HyPlus spoelt stilstaand water alleen bij onvoldoende gebruik of bedrijfsonderbreking op het waterpunt. Het spoelen vindt plaats zoals vereist en is kosteneffectief op basis van het ingestelde spoelinterval en de minimale spoelduur. Met HyPlus PRO kan het percentage van de ‘hygiene spoeling’ koud water worden ingesteld op de minimale spoelduur. Zo zorgt WimTec HyPlus PRO voor optimale temperaturen in de installatie, beschermt het de gezondheid van gebruikers en bespaart het ook geld.

WimTec ‘HyPlus PRO’ is uitgerust voor thermische desinfectie volgens DVGW W 557 en ISSO. De afgifte van heet water vindt plaats onafhankelijk van de ingestelde temperatuur op de thermostaat en zonder tussenkomst van de service. Wat nieuw is, is dat gerichte spoeling met koud water kan worden geactiveerd na het spoelen met warm water. Daarna worden de armaturen (kranen) en de leidingen opnieuw afgekoeld. De duur van de warmwater-spoeling en de koudwaterkoeling kan centraal en eenvoudig worden ingesteld met het WimTec bussysteem of met de ‘WimTec REMOTE’ infrarood-tablet.

Met de infrarood ‘WimTec REMOTE’ tablet kunnen alle parameters van het automatische spoelsysteem worden ingesteld om tijd en water te besparen, zonder dat de WimTec HyPlus PRO- Armaturen hoeven te worden geopend. Dus een vingertip volstaat om de juiste hoeveelheid koud water te spoelen of de duur van een thermische desinfectie in te stellen.
Telefoon: 0492-772997 voor Nederland

WIMTEC Sanitary Products GmbH

WIMTEC Sanitary Products GmbH 1785399 Hallbergmoos Duitsland info@roffelsensanitair.nl

Terugblik succesvolle Architecten beurs in Ahoy-Rotterdam met Harm Roffelsen en Armin Degasperi van PROOX GmbH en veel jonge nieuwe talenten. Onze toekomst! Prachtige Innovatieve producten voor uw professionele sanitaire toepassing! Unieke presentatie in: @ Rotterdam Ahoy